Desert tort diplomat

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 76976 vizualizari

 

Este delicios, foarte usor de facut si foarte racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 400-500 g frisca
  • piscoturi - pachet mare, cu 4 randuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Daca folositi fructe la conserva (ananas), se pun la scurs sau cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pun la foc impreuna cu laptele, intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga o lingura cu faina si se amesteca cu un tel pana se ingroasa. Puteti amesteca la bain-marie sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc, se lasa putin, apoi se pune gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.

Se bate apoi frisca, albusurile se bat si ele spuma. Cand crema este rece se adauga frisca, apoi albusurile, amestecand incet.

Se imbraca cu celofan umezit o oala destul de inalta. Piscoturile se inmoaie in sucul de la fructe si se imbraca peretii oalei. Se asaza fructele pe fundul oalei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi. Se acopera oala si se lasa la rece (de preferat sa se faca tortul seara si sa fie lasat la frigider toata noaptea). Se rastoarna apoi pe un platou.

Iata tortul cu portocale, ananas si kiwi - poza 1 si 2 (o manuta mica fura niste crema :)))

Tortul cu capsuni si o cutie de fructe exotice (compot)- poza 3 si 4

Urmeaza preferatul meu, premiul I, cel cu piersici! Si sectiunea in care am pus si piure de piersici(facut din 2-3 piersici zemoase) si bucatele de piersica si mergeau mai multe, dar mi-a fost teama sa nu se lase  - ultima poza

TIPS-URI

1

 Puteti folosi ce fructe vreti, eu o sa va prezint mai multe variante ale tortului, cel mai bun a fost cu piersici proaspete, de vara, romanesti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

20.05.2011, 19:33

ella49 1

20.05.2011, 21:36

este foarte bun

gina37 1

15.09.2011, 12:13

se pun la foc impreuna cu laptele ,,,,,, care lapte ? nu ai pus nici o cantitate de lapte, o reteta de k

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Floarea soarelui"